Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Demokraternas ledare i USA:s representanthus Nancy Pelosi möttes av ett medieuppbåd efter sitt maratontal.

Pelosi talade i över åtta timmar

Åtta timmar och sju minuter. Så länge höll Demokraternas ledare i USA:s representanthus Nancy Pelosi tal. Maratontalet, som handlade om att skydda "drömmarna", blev det längsta talet i representanthuset hittills.

Pelosi, som snart fyller 78, inledde talet om att skydda de papperslösa som kom till USA som barn strax efter klockan 10 på förmiddagen lokal tid och gick inte ned från podiet förrän efter klockan 18. Under tiden åt hon inget, och drack bara vatten.

"Historiker bekräftar att du nu har satt rekord i det längsta kontinuerliga talet i representanthuset sedan åtminstone 1909", stod det på en lapp från en sekreterare som Pelosi läste upp efter talet.

Pelosi talade om det förslag på en kompromissbudget som nyligen meddelats från senatens ledare, och som skulle hindra en stängning av statsapparaten, men som inte tar upp den känsliga invandringsfrågan.

Pelosi sa att hon kommer att sätta sig emot överenskommelsen om inte representanthusets talman, republikanen Paul Ryan, ger garantier för att han ska ta upp en invandringsreform för omröstning.

Amerikanerna "behöver en lösning på invandringen, den är mycket försenad", sa hon.

I sin roll som minoritetsledare har hon rätt att tala så länge hon vill.