Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Teckningen visar Paul Manafort i en domstol i Washington i september.

Paul Manafort anklagas för att ha ljugit

USA:s president Donald Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort anklagas för att ha ljugit för FBI och den särskilde åklagaren Robert Mueller, visar domstolshandlingar.

Paul Manafort är ett av huvudvittnena i den så kallade Rysslandsutredningen.

I september nådde Manafort en uppgörelse med Robert Mueller, som innebar att han skulle samarbeta med åklagarna i utredningen av misstänkta brott med eventuell koppling till president Trumps kampanj och rysk inblandning i presidentvalet.

Att det nu dyker upp anklagelser om att Manafort ska ha ljugit kan äventyra den uppgörelse som han haft med åklagarna, och ge honom ett betydligt längre fängelsestraff.

"En överträdelse befriar regeringen från alla skyldigheter som den har enligt avtalet", framgår det av domstolshandlingarna.

Paul Manafort nekar till anklagelserna.

"Han anser att han har tillhandahållit sanningsenlig information och håller inte med om regeringens beskrivning eller att han skulle ha brutit mot avtalet", uppger hans advokater i samma domstolshandlingar.

Manafort befanns i augusti skyldig till bank- och skattebedrägerier och kommer att få sin dom i februari. Den tidigare kampanjchefen arbetade åt president Trump under dennes valkampanj från maj till augusti 2016, men avgick efter att hans lobbyarbete för den proryske ukrainske presidenten Viktor Janukovytj blivit känt.