Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Passagerare checkade in katt i flygbagaget

När personalen på JFK-flygplatsen i New York gick igenom väskorna som skulle ombord på ett flyg till Orlando, Florida var det en som stack ut för sitt märkliga innehåll. I väskan låg nämligen en levande katt.

Det var på tisdagen som säkerhetspersonalen på flygplatsen i New York upptäckte några orangea hårstrån som stack upp vid dragkedjan på en väska, vilket CNN rapporterat. De beslutade sig för att röntga väskan en extra gång innan den skulle lastas på flygplanet.

I väskan, skulle det visa sig, låg en stor orange katt.

– Det är ovanligt att hitta levande djur i en incheckad väska, säger Lisa Farbstein, som jobbar på flygplatsen, till CNN.

Hon säger att hon chockades av fyndet, men att katten var lugn och inte försökte fly. Den ska inte heller ha kommit till skada trots att den legat i resväskan i ett par timmar.

Kunde ha slutat illa

När de fick tag på ägaren till väskan sa han att det inte var hans katt, utan att det måste ha varit hans rumskompis husdjur som smugit sig in i väskan.

– En tjänsteman ringde och frågade om jag ville väcka åtal. Han ville veta om det fanns någon anledning till att han ska ha försökt stjäla min katt och åka till Florida, säger kattens ägare Alix till The New York Post.

Hon fick åka till flygplatsen och hämta upp sin fyrbenta kompis. Till Alixs lättnad verkade katten, som heter Smells, vara helt oberörd av händelsen.

– Jag var orolig att han skulle bli förbannad men han jamade inte ens på vägen tillbaka. Jag gav honom lite extra godsaker men han betedde sig som att ingenting hade hänt, säger hon till The New York Post.

Hade katten varit kvar i bagaget hade det kunnat sluta i en katastrof ombord på planet, där risken är stor att katten hade kunnat klämmas eller drabbas av syrebrist.

LÄS OCKSÅ: Katt hittad inne på flygplats – efter tre veckor på rymmen

LÄS OCKSÅ: Över 100 levande djur hittade i resväska

LÄS OCKSÅ: Tullens konstigaste fynd på Landvetter flygplats

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.