Bilden är tagen i början av juni, då Edwin Poots var ny på partiledarposten som han nu lämnar..
Bilden är tagen i början av juni, då Edwin Poots var ny på partiledarposten som han nu lämnar.. Bild: Liam McBurney/AP/TT

Partiledare avgår efter tre veckor på posten

ANNONS

Partiledaren för Nordirlands unionistparti, brittisktrogna DUP har meddelat sin avgång.

Edwin Poots besegrade utmanaren Jeffrey Donaldson till posten med knapp marginal i mitten av maj. Han lovade då att ta strid mot den del av brexitavtalet som slår fast att Nordirland ska fortsätta följa EU:s tullregler, det vill säga att leveranser inom Storbritannien till och från Nordirland kommer att kontrolleras i stället för mellan Irland och Nordirland.

Uttalandet där Poots meddelar sin avgång sker bara timmar efter det att partiet installerat en ny försteminister, Paul Givan som ersatte Arlene Foster som avgick då partiet röstat bort henne.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS