Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Sydsudans president Salva Kiir, i mitten, och rebelledaren Riek Machar, till höger skakar hand under mötet i Etiopiens huvudstad i torsdags, det första dem emellan på två år.

Parterna i Sydsudan möts igen

Det blir en fortsättning på samtalen mellan de bittra fienderna i det sydsudanska inbördeskriget. Mötet mellan landets president Salva Kiir och rebelledaren Riek Machar ska ske i Sudans huvudstad Khartoum på måndag, och följer på parternas första möte i Addis Abeba i veckan som gått.

Förhoppningen är att kunna inleda förhandlingar om ett slut på det blodiga kriget i Sydsudan, världens yngsta nation. Kännare bedömer dock chanserna för det som små.

Mötet i Etiopien var det första på två år mellan de båda rivalerna. I augusti 2016 bröt ett fredsavtal mellan regeringen och Machars rebellgrupp samman.

Vad som sades under de första samtalen är inte känt. Men efteråt öppnade Sydsudans styrande för att låta en representant för rebellerna ingå i regeringen, så länge det inte är rebelledaren Machar.

- Machar kan inte ingå i regeringen, säger Sydsudans informationsminister Michael Makuei Lueth och tillägger att landet "fått nog" av honom.