Parkeringsplats såld – för elva miljoner kronor

En parkeringsplats i Hongkong har sålts för rekordsumman 1,3 miljoner dollar, motsvarande nära elva miljoner kronor, rapporterar BBC.

ANNONS
|

Flera åtråvärda parkeringsplatser i den exklusiva bostadsområdet The Peak i Hongkong lades nyligen ut för försäljning, rapporterat lokal media. Staden har knappt om ledig yta, vilket gör att priserna rakar i höjden.

Det tidigare rekordet låg på 980 000 dollar, drygt åtta miljoner kronor.

Likt andra storstäder har bostadsmarknaden Hongkong de senaste åren varit glödhet och den senaste tiden har exklusiva boenden i staden sålts för rekordbelopp. Hongkong räknas som en av världens dyraste städer att leva i.

Och i maj hyrdes ett hus i The Peak (området med den nysålda parkeringsplatsen) ut för motsvarande 170 000 kronor per månad.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS