Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De antifranska protesterna i Pakistan har pågått i månader. Bilden är från en demonstration i Lahore i november förra året.
De antifranska protesterna i Pakistan har pågått i månader. Bilden är från en demonstration i Lahore i november förra året. Bild: K.M. Chaudary/AP/TT

Pakistan blockerar sociala medier

Pakistans regering har beordrat att sociala medieplattformar ska stängas ner under flera timmar på fredagen. Ingen förklaring ges, men landet har de senaste dagarna skakats av nya antifranska protester.

Inrikesdepartementet har beordrat att Twitter, Facebook, Whatsapp, Youtube och Telegram ska blockeras helt till klockan 15, lokal tid.

Läget är så spänt att Frankrikes ambassad har uppmanat sina medborgare att tillfälligt lämna Pakistan. Protesterna har bubblat i månader sedan president Emmanuel Macrons regering uttryckt sitt stöd för satirtidningen Charlie Hebdos återpublicering av Muhammedkarikatyrer.

Det hårdföra islamistpartiet Tehreek-e-Labbaik (TLP) har varit drivande i protesterna och det är inte ovanligt att sociala medier används för att mobilisera anhängare.