De antifranska protesterna i Pakistan har pågått i månader. Bilden är från en demonstration i Lahore i november förra året.
De antifranska protesterna i Pakistan har pågått i månader. Bilden är från en demonstration i Lahore i november förra året. Bild: K.M. Chaudary/AP/TT

Pakistan blockerar sociala medier

ANNONS

Pakistans regering har beordrat att sociala medieplattformar ska stängas ner under flera timmar på fredagen. Ingen förklaring ges, men landet har de senaste dagarna skakats av nya antifranska protester.

Inrikesdepartementet har beordrat att Twitter, Facebook, Whatsapp, Youtube och Telegram ska blockeras helt till klockan 15, lokal tid.

Läget är så spänt att Frankrikes ambassad har uppmanat sina medborgare att tillfälligt lämna Pakistan. Protesterna har bubblat i månader sedan president Emmanuel Macrons regering uttryckt sitt stöd för satirtidningen Charlie Hebdos återpublicering av Muhammedkarikatyrer.

Det hårdföra islamistpartiet Tehreek-e-Labbaik (TLP) har varit drivande i protesterna och det är inte ovanligt att sociala medier används för att mobilisera anhängare.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS