Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Paul Mock i Kununurra i Australien hittade paddor som satt på en pytonorm.

Paddor liftade på orm

Australiern Paul Mock kunde inte tro sina ögon när han kom ut på tomten efter hällregnet. Framför honom i gräset ringlade kvarterets pytonorm – med ett antal paddor på ryggen.

Mock säger till BBC News att det hade regnat nästan sju centimeter på en timme när han gick ut från huset i Kununurra i den norra delen av delstaten Western Australia. Sjön intill hade börjat svämma över sina bräddar och han insåg att paddorna, som vanligtvis håller till vid kanten av sjön, försökte ta sig bort från det stigande vattnet.

- Tusentals paddor försökte hitta någonstans att ta vägen. Och sedan såg jag vår lokala pyton – Monty – med ett antal liftare på ryggen, säger han till BBC.

Ormen är en lokal kändis på 3,5 meter som brukar hålla till i Mocks trädgård och paddorna är av arten agapadda, som kan bli upp till 15 centimeter långa och har giftiga skinn. Något som ormen tydligen är medveten om. För trots att paddorna vimlade runt ormen gjorde den inget försök att äta någon av dem.

Fler teorier om vad som egentligen hände på gräsmattan har lanserats. Biologen Jodi Rowley twittrar att det var troligt att paddorna, i stället för att få lift, försökte para sig.

- Den här fantastiska videon påminner mig om den gången jag hittade en agapadda som försökte para sig med en rutten mango i norra Queensland.