Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Påven går ombord på planet på väg hem från Bangladesh, där han bland annat träffade flyktingar ur den förföljda muslimska minoritetsgruppen rohingya.

Påven hemåt efter diplomatisk balansakt

Påve Franciskus har avslutat sin resa i Asien, där han träffat såväl Burmas ledare Aung San Suu Kyi och landets mäktiga arméchef som några av de 620 000 rohingyer som flytt till Bangladesh.

För påven var resan en diplomatisk balansakt, där han försökte att inte stöta sig med ledarna i Burma, samtidigt som han visade sitt stöd till den förföljda muslimska minoritetsgruppen.

- Det här är första gången som en stor ledare har lyssnat på oss. Det här mötet kommer att skicka en tydlig signal till världens ledare, säger en av dem, 29-åriga läraren Mohammad Zubair.

Han var tacksam över att påven slutligen använde ordet rohingya, något han avstod från medan han fortfarande var i Burma.

Myndigheterna i Burma erkänner inte rohingyerna som en egen etnisk grupp och förvägrar dem medborgarskap. FN har kallat landets militärinsats i delstaten Rakhine för "ett skolboksexempel på etnisk rensning".