Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Søren Brostrøm vid danska Sundhedsstyrelsen vid en presskonferens tidigare i veckan.
Søren Brostrøm vid danska Sundhedsstyrelsen vid en presskonferens tidigare i veckan. Bild: lafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix/TT

Oro i Danmark – ökad smitta på äldreboenden

En ökad smittspridning av covid-19 plågar just nu Danmark. Under den gångna veckan har fall på över tio äldreboenden upptäckts och det totala antalet rapporterade smittfall är nu uppe i samma nivåer som i maj.

Søren Brostrøm vid Sundhedsstyrelsen, Danmarks motsvarighet till svenska Folkhälsomyndigheten, uppmanar sina landsmän att fortsatt hålla sig till rekommendationerna.

– Om du har en lätt förkylning eller känner sig trött ska du stanna hemma från jobbet, säger Brostrøm under en presskonferens om smittläget i landet.

– Vi måste också göra det om vi har umgåtts med andra nära, eller om det finns andra skäl, så som att vi nyligen kommit hem från en utlandsvistelse i ett land med hög smittspridning, fortsätter han.

Under det gånga dygnet har strax under 400 nya fall av smittan upptäckts i Danmark, där totalt över 600 personer hittills mist livet till följd av viruset.