Orlandomassakern: Ett dödsoffer fortfarande inte identifierat

48 av 49 dödsoffer har identifierats efter masskjutningen i Orlando i Florida. Ett offer återstår alltså att identifiera. Detta framkom på en presskonferens under måndagen, där bland annat FBI deltog.

ANNONS
|

En man som bor i närheten av nattklubben i Orlando där 50 personer mördades igår, hörde konstiga ljud. Han trodde först att det var en bil som väsnades.

När han gick ut för att se vad som stod på, hörde han skott från ett automatgevär.

Totalt 50 personer (gärningsmannen och 49 offer)sköts till döds inne på gayklubben Pulse i amerikanska Orlando i Florida under natten till söndag, svensk tid.Detta bekräftades på en presskonferens i Orlando under måndagen.

På presskonferensen deltog bland andra Orlandos borgmästare, Floridas guvernör, representanter för Orlandopolisen och FBI.Deberättadeatt 48 av de 49 dödsoffrena är identifierade.

LÄS MER: Omar Mateen sköt ihjäl 50 på nattklubben

ANNONS

– Vårt huvudfokus just nu är att identifiera offren och informera deras familjer. Detta har vi arbetat med oavbrutet det senaste ett och ett halv dygnet, säger John Mina, chef för Orlandopolisen.

LÄS MER: Här ber mördarens pappa om ursäkt

Massakern benämns som den värsta masskjutningen som skett i amerikansk historia.

– I går var den värsta dagen i Orlandos historia, och det här är en tid för familjerna att sörja, säger Floridas guvernör Rick Scott.

ANNONS