Elfenbenskusten ligger i Västafrika.

Oppositionsledare i Elfenbenskusten gripen

ANNONS

Åklagare i Elfenbenskusten anklagar en oppositionsledare för att ha spritt rykten som ledde till upplopp under viruskrisen i landet. Etienne Daipo N'Ponon, generalsekreterare i den oppositionella paraplyorganisationen EDS, greps i måndags enligt åklagarmyndigheten i landets största stad Abidjan.

Etienne Daipo N'Ponon anklagas för att tillsammans med nätaktivisten Francois Ebiba Yapo ha eggat människor att förstöra ett center i Abidjan mot spridning av coronaviruset, vilket ledde till ett upplopp i början av april.

Yapo greps i början av maj anklagad för att ha skadat "nationellt försvar och allmän ordning" efter "flera publikationer av falska nyheter på sociala nätverk".

Utredningen av Yapo ledde till gripandet av N'Ponon, enligt åklagarna.

ANNONS

Armand Ouegnin, ordförande i EDS, säger att anklagelserna mot N'Ponon är orättvisa och del av en skrämseltaktik av regeringen inför presidentvalet i oktober.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS