Obama: Det var en riktad attack

Obamas egna ord om masskjutningen i Orlando.

ANNONS
|

"Det är en horribel massaker och vi ber för familjerna.Vi står enade bakom folket i Orlando som en nation, det här var en avskyvärdterroraktion.

Vi är enade i sorg, ilska och beslutsamhet för att lösa händelsen.

FBI leder undersökningen i samarbete med lokalpolisen.Vi har inte funnit ett motiv ännu. FBI söker ännu efter ett motiv.Vad som är klart är att han är person som var fylld av hat.

Jag har talat med borgmästaren och har gett ett löfte om att oavsett vilket stöd Orlando behöver så står vi enade som nation att hjälpa till.

Vår polismyndighet och räddningstjänst har räddat folk och är hjältar som tvingas hantera hemska tragedier.

ANNONS

Gärningsmannen attackerade personer på en nattklubb där de var för att dansa och umgås och det var en riktad attack mot HBTQ-personer som samlades där för att visa solidaritet.

Det här är en tillnyktrande påminnelse om att en attack på våra värderingar är en attack mot oss alla, dagens masskjutning är den värsta i vår historia.Den här skottlossningen är en påminnelse om hur enkelt det är att få tag på vapen för att skjuta personer i nattklubbar, skolor och biografer.

Be en bön för de omkomna och för deras familjer. Må gud ge oss alla styrka att ändra våra vägar och ta oss igenom den här händelsen.

Vi kommer inte att låta rädslan ta över, må Gud fortsätta att ha ett övervakande öga över vår nation."

ANNONS