Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Nytt bombdåd i Turkiet

Ett tredje bombdåd på mindre än ett dygn skakar Turkiet. Den senaste attacken uppges ha dödat minst sex personer och skadat flera i provinsen Bitlis, enligt turkiska tidningen Hurriyet. Det senaste dygnets bombdåden har nu krävt minst tio dödsoffer och skadad 250,

En tredje bomb på mindre än ett dygn har exploderat i provinsen Bitlis i östra Turkiet, enligt tidningen Hurriyet. Bomben ska ha dödat sex personer och skadat flera allvarligt. Enligt den turkiska tidningen handlar det om en hemmagjort bomb på som detonerats när ett militärfordon passerat på en väg i närheten av byn Gayda. 

På torsdagsmorgonen sprängdes en bomb nära en polisstation i Elazig i centrala Turkiet. Någon timme efteråt sades en handfull dödsoffer ha bekräftats och enligt nyhetsbyrån AFP är antalet skadade nu uppe i 120. 


Misstänker PKK

Tidigare, i onsdags kväll, drabbades staden Van nära gränsen till Iran av ett liknande dåd. Premiärminister Binali Yildirim sade i direktsänd tv att det rörde sig om en attack på en polisstation. I båda fallen uppger myndigheter att PKK misstänks ligga bakom.
I vissa delar av Turkiet attackerar militanta kurdiska rebeller ofta polisstationer och andra säkerhetsstyrkor med bilbomber.
 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.