Tio nyfödda barn i Rumänien har smittats av det nya coronaviruset. De misstänks ha blivit smittade av sjukvårdspersonal. Arkivbild.
Tio nyfödda barn i Rumänien har smittats av det nya coronaviruset. De misstänks ha blivit smittade av sjukvårdspersonal. Arkivbild. Bild: Vadim Ghirda/AP/TT

Nyfödda smittade på sjukhus i Rumänien

ANNONS

Tio nyfödda barn har smittats av coronaviruset i Rumänien – men deras mödrar har testat negativt. De nyfödda misstänks ha fått viruset från sjukvårdspersonal, som enligt en nybliven mamma inte använde munskydd. Barnen visar inga sjukdomssymptom och de flesta är satta i hemkarantän tillsammans med sina mödrar.

– De två senaste dagarna har det känts som om jag lever i en skräckfilm, säger en mamma till lokala medier.

Sjukvårdsanställda i landet har under de senaste veckorna slagit larm om att det råder brist på skyddsutrustning. Av de drygt 4 000 personer i Rumänien som bekräftats som smittade av det nya coronaviruset arbetar omkring 700 sjukvården.

ANNONS

Totalt har 182 personer avlidit i sviterna av coronaviruset i Rumänien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS