Nya utspelet: "Skyll på domaren om något händer"

Nu kritiseras domaren James Robart av Donald Trump - igen - efter att domaren satt stopp för presidentens kontroversiella inreseförbud. I en ny tweet skriver presidenten: "Jag kan inte förstå att en domare skulle utsätta vårt land får sådan fara. Skyll på honom och domstolsväsendet ifall något händer".

ANNONS
|

Det var i fredags som den federal domaren James Robart satte stopp för Donald Trump kontroversiella och omdiskuterade inreseförbud, som innebar att personer från sju olika länder inte fick släppas in i USA. Domarens beslut skedde nästan exakt en vecka efter att ordern undertecknades av självaste presidenten - Donald Trump.

Det var många personer som drog en lättnadens suck när den federala domaren satte stopp för inreseförbudet.

– Det är en underbar dag för rättssäkerheten i det här landet, sa Noah Purcell vid åklagarkammaren i delstaten Washington till Reuters.

Under lördagen kom även beslutet från amerikanska utrikesdepartementet.

"Vi har upphävt den tillfälliga återrkallelsen av visum. Individer med visum som inte har dragits in fysiskt kan nu resa om visumet är giltigt i övrigt".

ANNONS

Stark kritik från Trump

Det är nu alltså fritt fram för alla med visum att resa till USA.

Men det finns en person som inte är nöjd - Donald Trump. Sedan domaren beslut i fredags har Trump gått hårt åt honom på twitter. I sitt senaste utspel riktar Trump stark kritik mot domaren.

"Jag kan inte förstå att en domare skulle utsätta vårt land får sådan fara. Skyll på honom och domstolsväsendet ifall något händer"

I samband med den tweeten skrev han även:

"Jag har gett instruktioner till departementet för inrikessäkerhet att noggrant undersöka vilka personer som kommer in i vårt land. Men rättsväsendet gör det svårt att genomföra det!"

ANNONS