Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
USA:s finansdepartement har infört nya ekonomiska sanktioner mot sju iranska medborgare och två iranska nätverk som straff för att ha varit delaktiga i cyberattacker mot det amerikanska finansiella systemet. Arkivbild.

Nya USA-sanktioner mot iranier

USA:s finansdepartement har infört nya ekonomiska sanktioner mot sju iranska medborgare och två iranska företag som straff för att ha varit delaktiga i cyberattacker mot det amerikanska finansiella systemet 2011–2012. Också två företag baserade i Ukraina får samma straff.

De iranska aktörerna ska ha hjälpt revolutionsgardet i landet att attackera amerikanska system, bland annat inom banker och aktiehandel.

De brännmärkta företagen är en iransk ingenjörsfirma och ett iranskt IT-företag. Två ukrainska bolag inom flygbranschen straffas för att ha hjälpt företag som redan står på USA:s sanktionslistor.

Samtidigt klargjorde Washington att USA förlänger lättnader av sanktionspolitiken mot Iran som ingick i det kärntekniska avtalet som slöts mellan Teheran och världens stormakter 2015.

President Donald Trump har kritiserat avtalet men än så länge hållit fast vid det.