Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

The New York Times ansvarige utgivare Arthur Gregg Sulzberger säger att presidentens attacker mot nyhetsmedier "kommer att leda till våld". Arkivbild.

NY Times: Trumps språk är farligt

The New York Times ansvarige utgivare Arthur Gregg Sulzberger säger att han varnat Donald Trump för hur han uttrycker sig. Sulzberger menar att USA:s presidents attacker mot nyhetsmedier är "farliga och skadliga för vårt land" och att de "kommer att leda till våld".

Trump och Sulzberger möttes den 20 juli, och enligt Sulzberger har mötet och dess innehåll hållits hemligt på Vita husets begäran. Men så i helgen twittrade Trump om mötet. Han skriver bland annat om "anti-Trump-hatare i en döende tidningsindustri".

Sulzberger uttalade sig några timmar efter Trumps serie av Twitter-inlägg och sade att presidenten genom sina uttalanden gjort mötet officiellt.

- Jag sade direkt till presidenten att jag tycker att hans språk inte bara splittrar utan att det är direkt farligt. Jag sade att även om uttrycket "fake news" är både osant och skadligt, så är jag långt mer oroad över att han benämner journalister som "folkets fiender". Jag varnade för att detta uppeldande språk bidrar till fler hot mot journalister och att det kommer att leda till våld, säger Sulzberger.

Vita huset har inte kommenterat mötet, annat än att bekräfta att det ägt rum. Men Trump påstår på Twitter bland annat att The New York Times uteslutande rapporterar negativt om honom, även när han gör positiva framsteg.

Sulzbergers varning om våld mot journalister kommer bara några veckor efter att fem personer sköts till döds på en tidningsredaktion i Maryland.