Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tysklands förbundskansler Angela Merkel, partiledare för kristdemokratiska CDU, och Horst Seehofer, partiledare för bayerska CSU.

Ny opinionsmätning tråkig läsning för Merkel

Den tyska förbundskanslern Angela Merkels kristdemokratiska union har uppförsbacke i opinionen. CDU och dess bayerska systerparti CSU är visserligen största partigrupp, men har bara stöd av 30 procent av befolkningen i en färsk Emnid-undersökning publicerad av Bild am Sonntag.

Siffran, en procentenhet lägre än förra veckan, är den lägsta i en sådan mätning sedan oktober 2011. Tidigare i veckan fick CDU/CSU samma resultat i mätningen Deutschlandtrend , beställd av public service-bolaget ARD.

Socialdemokratiska SPD får i Bilds undersökning stöd av 22 procent av väljarna, en uppgång med en procentenhet. Högerpopulistiska AFD får 13 procent, en procentenhet mer än för en vecka sedan.

Undersökningen genomfördes mellan 2 och 8 november. 1 392 representativt utvalda personer tillfrågades. Frågan löd: "Vilket parti skulle du rösta på om det var förbundsdagsval nästa söndag?".