Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De tidigare amerikanska presidenterna far och son George Bush (t h) och George  W Bush under en baseballmatch förra månaden. Ingen av dem röstade på sin partikamrat Donald Trump i förra årets val.

Ny bok: Ingen Bushpresident röstade på Trump

Varken George Bush den äldre eller hans son George W Bush röstade på Donald Trump i förra årets presidentval i USA. I stället röstade den äldre nu 93-årige Bush på Demokraternas Hillary Clinton medan den yngre röstade blankt.

Det är historikern Mark Updegrove som berättar om far och son Bush och presidentvalet i boken "The last republicans" (De sista republikanerna) som inom kort når bokhandeldiskarna i USA.

Egotrippad "skrävlare"

Både George Bush, som var USA:s president mellan 1989 och 1993, och den yngre som innehade ämbetet mellan 2001 och 2009, har medverkat till boken enligt författaren.

George Bush beskriver i en intervju i boken Trump som en egotrippad "skrävlare" och som en person som saknar känsla för de åtaganden ett offentligt ämbete innebär. Den 71-årige sonen säger till författaren att han under valkampanjen var orolig för att han skulle bli den sista valda republikanska presidenten i USA.

- Vid den tiden tror jag att han var orolig för att Hillary Clinton skulle vinna, säger Updegrove

Men författaren betonar också i en intervju med CNN att George W Bush oroades över att valet av Trump skulle innebära ett brott mot den traditionella konservatismen.

Cheney och Rumsfeld

Förra månaden levererade George W Bush i ett tal skarp kritik mot den sittande presidenten utan att nämna denne vid namn.

- Trångsynthet tycks uppmuntras. Vår politik tycks mer sårbar för konspirationer och för rena lögner, slog Bush fast i talet.

I boken uttalar sig också Bush den yngre om den stundtals utbredda uppfattningen att det var dåvarande vicepresidenten Dick Cheney och dåvarande försvarsministern Donald Rumsfeld som i själva verket styrde bakom kulisserna i Vita huset.

- De fattade inte ett enda jävla beslut, säger han till Updegrove.