Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

En liten anordning, kallad "bump stock", kan modifiera ett halvautomatiskt vapen till att fungera som ett helautomatiskt. Arkivbild.

NRA vill inte förbjuda fjädrande kolvar

Efter massakern i Las Vegas verkade vapenlobbyn NRA glänta på dörren för lagskärpning. Men något totalförbud för "bump stocks", fjädrande kolvar, vill organisationen inte se.

- Vi anser att förbud aldrig har fungerat för någonting. Det vi har sagt är mycket tydligt – om något kan göra om ett halvautomatiskt vapen till att fungera som ett helautomatiskt, då bör det regleras på ett annat sätt än i dag, säger NRA:s chefslobbyist Chris Cox till Fox News.

Tolv av de skjutvapen som den 64-åriga massmördaren Stephen Paddock hade på hotellrummet i Las Vegas var modifierade med fjädrande kolvar, anordningar som gör det möjligt att skjuta automateld. Dessa är tillåtna trots att helautomatiska vapen till stor del är förbjudna.

Att NRA inte i vanlig stil direkt avfärdar krav på ökad reglering välkomnas av dem som kämpar för tuffare vapenlagar.

- Det här är första gången som vapenlobbyn har visat vilja att komma till förhandlingsbordet. Jag tror det till stor del beror på att amerikanerna helt enkelt inte accepterar masskjutning efter masskjutning utan att kongressen gör något, säger den demokratiske senatorn Chris Murphy till CNN.

Men söndagens uttalande från NRA tyder på att det är långt kvar innan vapenlobbyn säger ja till begränsningar.