1/3

Nio demonstranter stoppade London-flyg

Nio demonstranter har orsakat förseningar och stoppat flighter på London City Airport, rapporterar Sky News. Demonstranterna ska ha låst fast sig med varandra och befinner sig just nu på en av start- och landningsbanorna.

 

 

 

"Black lives matter" står det på plakaten som demonstranterna på flygplatsen bär med sig. Tidigt imorse kom de till London City Airport, rapporterar Sky News, och flera timmar senare har nu ett antal flyg försenats och några ställts in. Samtidigt har också plan från Rotterdam, Luxemburg, New York och Frankfurt fått dirigeras om till andra flygplatser.

 

 

Ingen person hade gripits vid 10.30-tiden.

– Poliser är på plats och förhandlar med dem. Vi väntar på specialresurser som kan "låsa upp" demonstranterna från varandra, säger Scotland Yard till Sky News.

Black Lives Matter UK har i ett uttalande sagt att demonstranterna är där för att uppmärksamma United Kingdoms miljöpåverkan på de som rörelsen kämpar för. Planer finns på att London City Airport ska expandera, vilket Black Lives Matter UK menar kommer att ha negativ påverkan för de som bor i området Newham.

 

För en månad sedan greps 10 Black Lives Matter UK-demonstranter i samband med protester nära Heathrows flygplats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.