Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

New Yorks guvernör Andrew Cuomo gick på söndagen ut med att staden höjer sin polisiära beredskap efter helgens bombdåd. Bild: TT

New York höjer sin beredskap efter bomberna

Mycket är fortfarande oklart kring nattens bombdåd i New York. Nu höjer polisen sin beredskap, enligt New Yorks guvernör Andrew Cuomo. - Jag vill att New York-bor ska kunna gå till jobbet på måndag och känna sig säkra på att vi gör allt som situationen kräver, säger han till CNN.

Det är ännu oklart vad som orsakade explosionen på Manhattan i New York, där en person skadades allvarligt och 28 fick lättare skador. Under söndagen gick Andrew Cuomo, delstatens guvernör ut med att staden höjer sin polisiära beredskap med 1 000 extra poliser, som ska patrullera bussterminaler, flygplatser och tunnelbanestationer. 


LÄS MER: Gärningsmannen kan ha filmats

Han påpekar också att beredskapen är en säkerhetsåtgärd, snarare än att det skulle finnas en ökad hotbild.
- Jag vill att New York-bor ska kunna gå till jobbet på måndag och känna sig säkra på satt staden är "up and running" och att vi gör allt som situationen kräver, säger han

"En form av terror"

Trots att bomberna inte verkar ha några kopplingar till internationell terrorism drog sig Andrew Cuomo inte för att kalla dåden en form av terror.
– En bomb som exploderar i New York är helt klart en form av terror, men denna händelse är inte kopplad till internationell terrorism, Med andra ord, det finns ingen koppling till Isis eller liknande, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.