Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Arkivbild.
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Arkivbild.

Netanyahu och al-Sisi i samtal om Gaza

ANNONS
|

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har talat med Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi om situationen i Gazaremsan. Mötet mellan de två, som skedde vid sidan av FN:s generalförsamlings möte i New York, fokuserade på läget i regionen, skriver Israels premiärminister på Twitter.

President Abd al-Fattah al-Sisi uppmanade på mötet till att fredsförhandlingarna mellan Israel och palestinierna återupptas, för att uppnå en "rättvis och omfattande lösning baserad på en tvåstatslösning och i enlighet med internationell rätt", meddelar hans kansli.

Fredsförhandlingarna strandade 2014 och trots många försök har man misslyckats med att återuppta dem. Egypten har försökt få till stånd en långvarig vapenvila mellan Israel och Hamas på Gazaremsan. Enligt israeliska medier träffades al-Sisi och Netanyahu i hemlighet i Egypten i maj.

ANNONS

Det senaste mötet skedde några timmar efter det att USA:s president Donald Trump sagt att han ville ha en tvåstatslösning. Senare sade Trump dock att han var öppen för en enstatslösning, om parterna föredrar det.

TT-Reuters

ANNONS