Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Netanyahu och al-Sisi i samtal om Gaza

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har talat med Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi om situationen i Gazaremsan. Mötet mellan de två, som skedde vid sidan av FN:s generalförsamlings möte i New York, fokuserade på läget i regionen, skriver Israels premiärminister på Twitter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

President Abd al-Fattah al-Sisi uppmanade på mötet till att fredsförhandlingarna mellan Israel och palestinierna återupptas, för att uppnå en "rättvis och omfattande lösning baserad på en tvåstatslösning och i enlighet med internationell rätt", meddelar hans kansli.

Fredsförhandlingarna strandade 2014 och trots många försök har man misslyckats med att återuppta dem. Egypten har försökt få till stånd en långvarig vapenvila mellan Israel och Hamas på Gazaremsan. Enligt israeliska medier träffades al-Sisi och Netanyahu i hemlighet i Egypten i maj.

Det senaste mötet skedde några timmar efter det att USA:s president Donald Trump sagt att han ville ha en tvåstatslösning. Senare sade Trump dock att han var öppen för en enstatslösning, om parterna föredrar det.