Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Illegal sprit kostar hundratals liv i Indien varje år. På bilden hembränning i delstaten Andhra Pradesh. Arkivbild. Bild: Mahesh Kumar/AP/TT
Illegal sprit kostar hundratals liv i Indien varje år. På bilden hembränning i delstaten Andhra Pradesh. Arkivbild. Bild: Mahesh Kumar/AP/TT

Nära 100 döda av illegal sprit i Indien

Närmare 100 personer har avlidit i den indiska delstaten Punjab de senaste dagarna sedan de druckit giftig illegal sprit.

Dödsfallen rapporteras från tre distrikt i delstaten Punjab, och polisen har gripit 25 personer misstänkta för att ha sålt den illegala spriten, enligt nyhetsbyrån PTI.

Exakt vad som var i den livsfarliga vätskan framgår inte, men hundratals personer dör varje år i Indien sedan de druckit illegal sprit som ofta säljs för så lite som en dryg krona per liter. Vid tidigare förgiftningar har ofta metanol blandats i den hembrända spriten.

De senaste dagarna har det kommit rapporter om att närmare 100 personer har avlidit i de tre distrikten Gurdaspur, Amritsar och Tarn Taran i delstaten Punjab.

Andra dödsfall misstänks också bero på illegal sprit, men kan inte bevisas eftersom kropparna från de avlidna har kremerats utan att först ha obducerats.

Tidningen The Indian Express skriver att en av dem som avlidit i Amritsar dog sedan han druckit illegal sprit som hans fru har gripits för att ha sålt.

Tidigare i veckan rapporterades att nio personer hade dött efter att ha druckit handsprit i staden Kurichedu i Andhra Pradesh i sydöstra Indien. Enligt polisen ska de ha druckit handsprit som substitut för sprit sedan myndigheter bestämt att alla butiker ska hålla stängt för att stoppa spridningen av coronaviruset.