Det mest skrämmande var att man inte hörde ett ordentligt brandlarm, menar Michael Paramasivan. Bild: CNN
Det mest skrämmande var att man inte hörde ett ordentligt brandlarm, menar Michael Paramasivan. Bild: CNN

"När vi kom ut stod halva byggnaden i brand"

ANNONS
|

Michael Paramasivan låg i sängen och tittade på tv när han började känna lukten av bränd plast. Han blev orolig att det var någon typ av elektronik som höll på att fatta eld i hemmet så han gick upp för att titta efter.

LÄS OCKSÅ:Många fast i brandinferno i London

– Jag kollade alla uttag och allt såg bra ut. Så jag gick ut och rökte vid köksfönstret. Då hörde jag folk skrika: "Den blir större, den blir större!"

Parallellt kände han hur röklukten blev än mer förnimbar. Så han gick och öppnade ytterdörren och insåg att det var totalt kaos i korridoren.

ANNONS

– Folk skrek att det brann så jag sprang in, drog på mig morgonrocken och hämtade min lilla flicka och partner. Sen sprang vi ut tillsammans. När vi väl kom utanför huset såg vi att halva byggnaden stod i brand, berättarMichael Paramasivan.

"Den spred sig som en skogsbrand"

Han gestikulerar upp mot byggnaden och fortsätter sedan.

– Lågorna spred sig som om det vore en skogsbrand. Det var inget ordentligt brandlarm som lät heller utan bara ett ganska tyst och monotont pipande som inte var tillräckligt starkt för att väcka folk, berättar Michael Paramasivan.

Vidare berättar han att han såg en mängd fordon från räddningstjänsten på plats. Han menar dockatt brandpersonalen inte agerade.

– Räddningstjänsten bara stod där, men de gjorde inget.

Så tillägger han:

– Det var kolsvart tjock rök som bara vällde ut ur byggnaden. Jag blev mest rädd av att det inte hördes ett ordentligt brandlarm. Det var riktigt läskigt, menarMichael Paramasivan.

ANNONS