Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De anklagade journalisterna från mediebolaget Eleven Media Group vid ankomsten till domstolen i Rangoon i onsdags.

Myanmariska journalister släppta mot borgen

Tre myanmariska journalister som står anklagade för att ha piskat upp rädsla bland allmänheten släpps mot borgen, medan processen mot dem fortsätter.

Anklagelserna gäller en artikel som publicerades tidigare i oktober av mediebolaget Eleven Media där hanteringen av Rangoons ekonomi kritiseras. Regionen, där miljonstaden med samma namn är belägen, styrs av Phyo Min Thein som är nära allierad med Myanmars ledare Aung San Suu Kyi.

- Min rapportering var rättvis och korrekt. Jag pekade bara ut att (budget-)processen var felaktig, säger reportern Phyo Wai Win utanför domstolen.

Anklagelserna mot honom och hans två redaktörer grundas i en lagparagraf som olagligförklarar publicerande eller spridande av information som orsakar "rädsla eller oro bland allmänheten". De tre journalisterna riskerar upp till två års fängelse om de döms för brottet.

I september dömdes två Reutersjournalister till sju års fängelse vardera för att ha brutit mot en lag om statshemligheter i Myanmar i samband med sin rapportering om mord på rohingyer.