Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Demonstranter håller upp bilder av den avsatta cila ledaren Aung San Suu Kyi vid fredagens protester i Mandalay.
Demonstranter håller upp bilder av den avsatta cila ledaren Aung San Suu Kyi vid fredagens protester i Mandalay. Bild: AP/TT

Myanmar: Ung man ihjälskjuten i Mandalay

Polisen har skjutit ihjäl en demonstrant i Myanmars andra stad Mandalay i samband med protesterna mot landets militärjunta, enligt vittnen och lokala medier. Den unge mannen sköts i halsen och avled direkt.

Tidigare på dagen hade en stor grupp människor tågat fredligt genom staden och skanderat: "Stenåldern är över, vi är inte rädda för era hot".

Fler än 50 personer har enligt FN dödats sedan militärkuppen den 1 februari, då den folkvalda ledaren Aung San Suu Kyi och ett stort antal andra civila politiker sattes i husarrest. Maktövertagandet och det brutala våldet mot civila har fördömts av FN och en lång rad länder.

Enligt FN:s människorättschef Michelle Bachelet har över 1 700 människor, varav 29 journalister, gripits sedan militärkuppen.

FN:s säkerhetsråd möttes på fredagen för att diskutera situationen i Myanmar. FN:s särskilda sändebud för Myanmar, Christine Schraner Burgener, har uppmanat säkerhetsrådet vidta åtgärder för att få våldet att upphöra och demokrati återinfört i landet.