Lesothos premiärminister Thomas Thabane i FN:s generalförsamlings sammanträde i september i fjol.
Lesothos premiärminister Thomas Thabane i FN:s generalförsamlings sammanträde i september i fjol. Bild: Richard Drew/AP/TT

Mordmisstänkt premiärminister undvek domstol

ANNONS

Lesothos premiärminister Thomas Thabane dök inte upp vid ett domstolssammanträde på fredagen där han skulle delges misstanke om inblandning i mordet på sin exhustru Lipolelo Thabane.

Premiärministern befinner sig i stället i Sydafrika, säger hans assistent Thabo Thakalekoala.

– Han närvarar inte i domstolen, han har åkt iväg för att genomgå en läkarundersökning i Sydafrika, säger Thakalekoala, som beskriver undersökningen som "rutinmässig".

Han kan inte säga när Thabane kommer att återvända till Lesotho, utan säger att det beror på vad den 80-årige premiärministern får för råd av sina läkare.

Lipolelo Thabane blev överfallen och ihjälskjuten av okända gärningsmän i utkanten av huvudstaden Maseru i juni 2017. Hon var då involverad i en uppslitande skilsmässoförhandling med Thomas Thabane, som två dagar efter mordet tillträdde som premiärminister.

ANNONS

Två månader senare gifte han om sig med sin nuvarande hustru Maesaiah Thabane, som även hon misstänks för inblandning i mordet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS