Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sydkoreas president Moon Jae-In under G20-toppmötet i Buenos Aires.

Moon: Trump tycker mycket om Kim

Trump fortsätter att ösa lovord över Kim Jong-Un, denna gång via Sydkoreas president. Frågan är dock om den goda relationen mellan Trump och Kim kommer att generera några konkreta förändringar.

- Donald Trump vill att Nordkoreas ledare Kim Jong-Un ska veta att han tycker om honom och kommer att uppfylla hans önskningar, säger Sydkoreas president Moon Jae-In efter att ha talat med USA:s president under G20-toppmötet i Buenos Aires.

Moon, som snart hoppas kunna välkomna Kim till Seoul på det första besöket någonsin av en nordkoreansk ledare, säger att Trump bad honom vidarebefordra ett budskap från Trump.

- Budskapet är att president Trump är väldigt vänligt inställd till ordförande Kim och tycker om honom, säger Moon och tillägger att Trump vill att han och Kim tillsammans ska implementera resten av det de har kommit överens om.

Trump, som mötte Kim i Singapore i juni, sade på lördagen att han sannolikt kommer att träffa den nordkoreanske ledaren igen i januari eller februari.

De två ledarna lovade under sitt första möte att jobba för kärnvapennedrustning, men rent konkret har mycket lite hänt sedan dess.

Trump har tidigare hävdat att hans och Kims personliga relation kommer att innebära ett diplomatiskt genombrott som tidigare varit omöjligt medan kritikerna anser att Trumps varma ord hittills inte resulterat i någon handfast förändring.