Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mobb attackerade flyktingar i Köln

  En mobb på 20 personer gick till attack mot flyktingar i Köln under söndagskvällen. Två personer fick föras till sjukhus, enligt lokala medier.

Läget har varit oroligt i Köln efter massanmälningar om sexbrott i staden på nyårsafton. Under söndagskvällen klockan 18.40 gick 20 okända angripare till attack mot sex pakistanier nära centralstationen. Två fick föras till sjukhus.

Cirka tjugo minuter senare attackerade fem gärningsmän en man från Frechen med syriskt medborgarskap. Den 39-årige personen blev lindrigt skadad, skriver tyska lokaltidningen Express

Tidningen uppger också att angriparna ska ha stämt möte i centrala Köln via sociala medier i syfte att dra igång en "manhunt" (människojakt) på utlänningar. Man ska i slutna FB-grupper ha skrivit saker som att man tänker "städa upp ordentligt".

Totalt är det 516 kvinnor som påstår att de har blivit utsatta för övergrepp och rån på nyårsafton i Köln. Omkring 40 procent av anmälningarna rör olika fall av sexualbrott och ofredanden.

Enligt en läckt rapport blev polisen överrumplad av våldet.

Läs också: "Kaoset i Köln var planerat"

Lördagskvällen (9 januari) i Köln var också orolig. Runt tusen anti-invandringsdemonstranter var ute på stadens gator och anhängare av pegida ("patriotiska européer mot islamiseringen av väst") kastade flaskor och smällare.

Tysk polis skingrade demonstranterna med hjälp av vattenkanoner och pepparsprej. Tre poliser och en journalist skadades under sammandrabbningarna och flera gripanden gjordes.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.