Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Misstänkt terrordåd: Flera poliser knivhuggna

Två poliser blev attackerade i en misstänkt terrorattack i Bryssel på onsdagen. En av poliserna ska ha blivit knivhuggen i halsen, den andre i magen. En före detta soldat misstänks för dådet, enligt De Redactie.

Händelsen inträffade i samband med att tunnelbanestationen Gar du Nord evakuerades efter anonymt bombhot via telefon under onsdagen. Stationerna finkammades, utan att någon bomb hittades och evakueringen kunde hävas. Det var då som en ensam gärningsman ska ha gått till attack mot de båda poliserna i området Schaerbeek, på en gata full med folk.

Träffades i benet 

Utan att säga något ska han ha knivhuggit den ena polisen i halsen och den andre i magen, rapporterar Telegraaph. 

– Det finns skäl att tro att detta rör sig om en terroristattack, säger en talesperson för belgiska åklagarkammaren till samma källa. 

Gärningsmannen ska efter dådet ha försökt springa från platsen, men ännu en polis som befann sig på platsen ska ha sett honom och öppnat eld för att stoppa honom. Den misstänkte attentatsmannen ska ha träffats i benet av en kula, men varken han eller polismännen ska ha skadats allvarligt vid händelsen.

Uppges vara ex-soldat

I samma område som attacken mot de båda poliserna skedde ska gärningsmännen bakom dåden i Bryssel den 22 mars tillverkat sina bomber, rapporterar the Telegraph. Flera av de misstänkta i dåden – där 31 personer dödades –  kom från Schaerbeek. Detsamma gäller flera av de som kopplas till attackerna i Paris i november då 130 personer dog. 

LÄS MER: Terrordåden i Bryssel

Den misstänkte gärningsmannen uppges vara i 40-årsåldern. Han är en före detta soldat i belgiska armén, rapporterar De Redactie.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.