Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Misstänkt styckmord på dansk gängmedlem

En 25-årig gängmedlem tillhörande grupperingen Satudarah MC ska ha kidnappats, dödats och sedan styckats. Det rapporterar flera danska medier. Polisen bekräftade under tisdagseftermiddagen att de hittat ett lik.

Den 25-årige mc-gängmedlemmen har varit spårlöst försvunnen i drygt en vecka. Nu misstänker man att han lemlästats. Det säger källor med insyn i gängmiljön till danska Ekstra Bladetdanska BT och danska TV2.

Under tisdagseftermiddagen bekräftade Köpenhamnspolisen att den hittat ett lik i en skog. Polisen bekräftar att kroppen tillhör den 25-årige gängmedlemmen från Satudarah MC, som varit försvunnen sedan slutet av augusti. 

Liket hittades efter räder som polisen genomförde igår i Ballerup och på andra håll i Köpenhamn. Polisen skickade då ut ett pressmeddelande där de skrev att fallet handlade om ett misstänkt fall av frihetsberövande samt en misshandel av en yngre man i Köpenhamn. 

Den ena mannen lever och vårdas fortfarande på sjukhus. Den andra är den 25-årige gängmedlemmen, som saknats och vars kropp nu hittats. 

 

Två misstänkta åtalades imorse

Under tisdagsmorgonen hölls häktningsförhandlingar bakom lykta dörrar vid rätten i Glostrup, en av Köpenhamns kranskommuner, med två män. Duon greps i samband med polisens insatser i Ballerup under natten mot tisdagen. Männen kommer hållas frihetsberövade under fyra veckor, beslutade rätten.

Eftersom förhandlingen hölls bakom lykta dörrar kan polisen inte avslöja vad de två männen anklagas för och på vilka grunder de har häktats. Men polisutredningen rör mord, frihetsberövande och misshandel.

De två offren, som båda är med i mc-klubben Satudarah MC, ska ha kidnappats för en vecka sedan. Det rapporterade danska TV2 om först. Man misstänker nu att de hållits fångna i den aktuella lägenheten som genomsöktes i Hedeparken. Därefter fruktar närstående att den saknade 25-åringen har dödats och lemlästats. Detta enligt uppgifter från anonyma källor till såväl danska TV2, Ekstra Bladet och BT.

En lägenhet i Ballerup har hållits under bevakning hela natten - och även under tisdagsmorgonen. En av de två männen som nu häktats har kopplingar till adressen i Hedeparken, det rapporterar Ekstra Bladet.

 

Den yngre förnekar brott

En av de misstänkta ser ut att vara i 20-årsåldern. Det rapporterar danska TV2.

– Han förnekar brott, sa domaren Hans J. Christensen till danska TV2 under en kort paus i förhandlingen. 

Den andra mannen ser ut att vara i 30-årsåldern. Det är ännu oklart hur han ställer sig till anklagelserna, rapporterar danska TV2.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.