Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Misstänkt missilattack i Bagdad

Två explosioner hördes i Bagdad i Irak under tidiga lördagskvällen, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Samtidigt rapporteras det att två raketer ska ha träffat en irakisk bas där amerikanska soldater är utplacerade. Under lördagskvällen bekräftade den irakiska armén de två attackerna.

Nyheterna om explosionerna i Bagdad kom under lördagskvällen, då två explosioner ska ha hörts i den så kallade Gröna zonen i Iraks huvudstad, uppger nyhetsbyrån AFP.

Enligt flera internationella nyhetsbyråer ska det vara fråga om två raketattacker i området där bland annat den amerikanska ambassaden ligger. Enligt Reuters, som hänvisar till säkerhetskällor, ska inga personer skadats eller dödats i attacken.

Samtidigt rapporterar AFP att två raketer ska ha träffat en irakisk bas där amerikanska soldater är utplacerade.

Irakiska armén bekräftar

Under lördagskvällen bekräftade den irakiska armén, via ett uttalande, att "flera raketer" landat i området vid Balad Air Base, men att det ingen ska ha dödats i attacken, uppger CNN.

Man kunde dock inte bekräfta antalet som ska ha slagit ner i området.

Den irakiska armén bekräftade också att en raketattack skett i Gröna zonen tidigare under dagen, och att det inte ska finnas några rapporter om dödsfall.

I nuläget är det inte känt vem eller vilka som ligger bakom attackerna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.