Misstänkt knivman i Åbo erkänner dådet

Mannen som misstänks för knivattacken i Åbo, där två människor dog, har erkänt dådet, uppger Yle. Tidningen skriver att den misstänkte medger handlingarna med dödlig utgång, men förnekar mord.

ANNONS
|

Den misstänkte knivman som ska ha utfört knivattacken i Åbo, har erkänt dådet, skriver Yle.

Den huvudmisstänkte 18-åringen hörs via videolänk från sjukhuset där han vårdas. Förhandlingen startade vid klocka 10 finsk tid, och inleddes med att åklagaren begärde stängda dörrar.

Förutom den huvudmisstänkte 18-årige mannen – som ska ha varit den som höll i kniven – begärs ytterligare tre män häktade misstänkta för mord och mordförsök i terrorsyfte. Ytterligare en man begärs häktad, misstänkt för medhjälp till samma brott. Samtliga är marockanska medborgare.

Egentliga Finlands tingsrätt har valt att dela upp förhandlingarna för de fem misstänkta, uppger TT.

ANNONS

LÄS MER:Fler gripna i Åbo – men bara en misstänkt

Två dog

Det var på fredagseftermiddagen den 18 augusti som polisen larmades till Salutorget i centrala Åbo efter att en man hade attackerat människor med kniv. Det första offret, en kvinna, fick flera hugg och avled på platsen.

Knivmannen lämnade därefter platsen, men återvände och attackerade en man som försökte hjälpa den svårt skadade kvinnan.

Mannen fick flera hugg i ryggen och på händerna.

Efter att ännu en man rusade till undsättning, högg knivmannen honom i halsen, innan han attackerade en kvinna med barnvagn på andra sidan torget.

Slutligen högg han en äldre kvinna och försökde skada en 70-årig man som kom till undsättning.

Mannen fortsatte därefter vidare på en gata där han högg ytterligare en eller två personer. På ett närliggande torg attackerade han ännu en kvinna.

Vid 16.05 på fredagseftermiddagen stoppade polisen mannen genom att skjuta honom i benet.

Två personer dog och åtta skadades i attacken.

ANNONS