Bild: Google Maps och NTB
Bild: Google Maps och NTB

Misstänkt föremål på norsk flygplats – evakuerad

ANNONS
|

Flygplatsen i Røros är avstängd, rapporterar flera norska medier. Enligt tidningen rørosnytt.nohar polisen inrättat vakter på vägen ut från flygplatsen och passagerarevägras komma in i avgångshallen.

–Jag kan bekräfta att vi har krishanteringsarbete på Röros flygplats. I praktiken innebär detta att flygplatsen är stängd. Alla anställda och passagerare evakueras till en säker zon. Vi väntar på kompletterande uppgifter från polisen, sade flygplatschef på Röros Gudbrand Rognes till norskaVG.

Polisen bekräftade på torsdagseftermiddagen att det finns tecken på att lasten antingen har varit i kontakt med sprängmedel eller att det är sprängmedel. Bombgruppen i Oslo är på väg till flygplatsen.

ANNONS

– Bombgruppen är fortfarande inte på plats och det är därför svårt att säga hur lång tid det kommer att ta innan flygplatsen kan öppnas igen, säger Kamilla Engen, operationsledare vid polisen i Trøndelag.

Känt innehåll

Vid halv tre-tiden på torsdagseftermiddagen gav en säkerhetskontroll utslag på ett oönskat föremål på Røros flygplats.En sådan som scannar bagage och varor.

Vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen skriver polisen på sin twitter att man känner till både vem avsändaren och mottagaren av det misstänkta paketet är. Innehållet ska dessutom nu vara känt. Men händelsen är olöst, uppger polisen för VG.

Vad paketet innehållet har polisen i nuläget inte gått ut med. Paketet är skickat som inrikespost.

Sent på torsdagskvällen uppger polisen för VG att bombgruppen inte har hittat något misstänkt i paketet och att trafiken är igång efter att ha legat nere sedan eftermiddagen.

ANNONS