Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Misstänkt bombman gripen i Belgien

Efter en vild biljakt öppnade belgisk polis eld mot en bil i en förort till Bryssel. När de grep föraren uppgav han att bilen var fylld med sprängmedel.

Vid 18-tiden på tisdagskvällen slutade en biljakt i hög fart med att polisen öppnade eld mot en bil i Molenbeek, en förort till Bryssel. Upptakten är att polisen jagat en bil som vid gripandet av föraren uppgavs vara fylld av sprängmedel. Inga personer ska ha skadats i samband med polisinsatsen, men flera hundra människor fastnade innanför polisens avspärrningar, uppger The Guardian

En talesperson för den belgiska tv-kanalen RTL berättar för The Guardian att polisen avlossade skott mot fordonet efter att jakten slutat med att bilen fastnat i trafiken och backat på en polisbil. Föraren kunde gripas, och ska ha påstått att han hade sprängmedel i bilen. Även närliggande affärer har stängdes ner under avspärrningen och under kvällen arbetade polisens bombgrupp på platsen.

Ort kopplad till terror

Belgien har haft höjd beredskap sedan självmordsattacken ifjol då 32 personer dödades. Den förort till Bryssel som tisdagens händelsen ägde rum i, Molenbeek, är känd för att ha varit hemort till flera terrorister – bland annat de som som utförde attackerna i Paris för två år sedan, uppger AP.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.