Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fem tågvagnar har spårat ur i Montana i nordvästra USA.
Bild: Kimberly Fossen/AP/TT

Minst tre döda i tågolycka i USA

På lördagseftermiddagen, lokal tid, spårade ett tåg ur i den amerikanska delstaten Montana. Enligt The New York Times ska tre personer omkommit och 50 andra skadats i samband med olyckan.

Minst tre personer har omkommit i samband med att ett persontåg spårat ur i den amerikanska delstaten Montana, uppger den lokala polisen.

Enligt The New York Times ska Amanda Frickel, katastrof- och räddningstjänstkoordinator för Hill County, sagt i en intervju att över 50 andra personer hade skadats.

Hon berättade också att fem olika sjukhus var beredda på att ta emot skadade passagerare, om det skulle behövas.

– Alla som lever har blivit befriade från vraket, sade Amanda Frickel.

Amanda Frickel berättade också i ett uttalande att de samarbetade med de lokala myndigheterna för att kunna evakuera alla passagerare på ett säkert sätt och transportera skadade personer.

Totalt 160 personer ombord

Totalt fanns det 160 personer ombord, varav 147 passagerare och 13 anställda. Tåget tillhör USA:s statliga tågbolag Amtrak och enligt dem ska fem vagnar med bilar ha spårat ur nära Joplin i Montana.

Olyckan skedde på järnvägen som går under namnet The Empire Builder, som trafikerar sträckan Chicago–Seattle.

En passagerare ombord berättade att hon sov i en av de första bilarna när hon helt plötsligt vaknade till av att det skakade.

– Min första tanke var att vi spårade ur, för att vara ärlig har jag ångest och jag hade hört historier om tåg som spårar ur. Min andra tanke var att det var galet. Vi skulle inte spåra ur. Som att det inte händer, berättade passageraren till The New York Times.