Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Indiska soldater patrullerar i Kashmir. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Minst sju döda i skottväxlingar i Kashmir

Minst sju personer har dödats i skottväxlingar mellan indiska regeringsstyrkor och rebeller i den omstridda Kashmirregionen. Sex av de döda var rebeller.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Skottlossningen bröt ut strax före gryningen efter att regeringsstyrkor belägrade ett bostadsområde i staden Pulwama efter uppgifter om att rebeller befann sig där. Enligt indisk polis öppnade rebeller eld varpå en ung man dödades i den efterföljande skottväxlingen. Tre av rebellerna, som uppges ha tillhört den Pakistanbaserade islamistgrupperingen Jaish-e-Mohammad, sköts sedan ihjäl av militären.

I det näraliggande distriktet Shopian utbröt också skottväxling mellan militären och rebeller, varpå tre rebeller dödades.

Separatister och rebeller har utkämpat en väpnad kamp mot styret i den indiskkontrollerade delen av Kashmir i årtionden. Tiotusentals, majoriteten civila, har dödats.

Kashmir har sedan självständigheten från Storbritannien 1947 delats mellan Pakistan och Indien. Båda länderna gör fullt anspråk på territoriet. En liten del av Kashmir kontrolleras av Kina.