Minst fyra personer skjutna i Köpenhamn

En skottlossning inträffade på fredagskvällen på Hans Knudsens plats i stadsdelen Österbro i Köpenhamn. Senare på natten uppgav polisen en person dött av sina skador.

ANNONS
|

Upp till tio skott ska ha avlossats på öppen gata i stadsdelen Österbro i Köpenhamn.

– Det har varit en skottlossning. Det finns flera skadade, säger Henrik Brix,vakthavande befäl vid Köpenhamnspolisen till Ekstra Bladet vid elvatiden på fredagskvällen.

En person död

Polis och flera ambulanser kallades till platsen och polisen har spärrade av stora områden kring brottsplatsen och flera vägar spärrades av för trafik.

Strax innan tolvslaget jobbade polisen fortfarande på platsen och man försökte fastställa hur många som skadats.

– Vi har kört en del till sjukhuset och sedan finns det förmodligen någon som förts till sjukhus av andra, så vi försöker ta reda på hur många som drabbats,säger Henrik Brix tillJyllandsposten.

ANNONS

Vid 00.35 meddelade köpenhamnspolisen att fyra personer ska vara skadade. Senare under nattenbekräftade polisen för danska Tv2 att en 30-årig man har avlidit av sina skador, och att ytterligare tre personer vårdas för skottskador.

Många skott avlossade

Ett vittne berättar för tidningenatt de hört mellan åtta och tio skott på platsen.

– Det är en spänd stämning på plats och polisen går runt och stoppar bilar. De har stoppat en bil med dragna vapen, berättar vittnet för Ekstra Bladet.

Många vittnen på plats

Enligt Ekstra bladet ska många personer ha befunnit sig på platsen och bevittnat skjutningen.

Ett annat vittne berättar för tidningen att en grupp personer har blivit beskjuten och när en av personerna träffats ska gärningsmannen ha gått fram och skjutit ett skott från kort avstånd.

– Det var en ren avrättning, säger vittnet till Ekstrabladet.dk.

Jagar ensam gärningsman

Polisen uppger för Politiken.dk att det ska röra sig om en ensam gärningsman.

Skadeläget för de övriga tre skottskadade personerna är oklart.

ANNONS