Köpcentret Mega Chimki före branden.
Köpcentret Mega Chimki före branden. Bild: MIKHAIL METZEL

Minst en död i brand i Ikeas gamla köpcenter i Ryssland

Minst en person har dött i den jättebrand som rasade i köpcentret Mega Chimki i nordvästra Moskva under fredagen, rapporterar ryska nyhetsbyråer. Myndigheter misstänker att elden är anlagd och vittnesfilmer från platsen visar kraftiga explosioner i byggnaden.

ANNONS
|

En kraftig brand bröt ut i köpcentret Mega Chimki under fredagen. Tiotusentals kvadratmeter stod i lågor under den tidiga morgonen och filmer från platsen visade kraftiga explosioner och svart rök.

Ryska myndigheter misstänker att branden var anlagd och arbetar med att ta reda på den exakta brandorsaken. Förutom misstankar om mordbrand ser myndigheter också överträdelser av säkerhetsrutiner som tänkbar brandorsak, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Köpcentret är bland annat känt för att Ikea byggde sin ryska flaggskeppsvaruhus där för några decennier sedan. Men liksom många andra västerländska företag har den svenska möbeljätten nu stoppat verksamheten i Ryssland.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS