Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Minst en död efter skjutning i Köpenhamn

En person har dött och två andra har skadats i en skottlossning i Nørrebro i Köpenhamn, skriver Köpenhamnspolisen på Twitter. Polisen har en "massiv" insats på plats.

Händelsen har koppling till gängkriminalitet, skriver polisen vidare, och alla de drabbade ska vara gängmedlemmar. Av de två skadade är den ena allvarligt skadad och den andra har lättare skador.

Ett vittne uppger för Ekstra Bladet att det avfyrades omkring ett tjugotal skott utanför ett vandrarhem i Mjølnerparken.

Köpenhamn har sedan försommaren varit plågat av en lång rad skottlossningar, där flera förekommit i just Mjølnerparken, skriver nyhetsbyrån Ritzau. Bland annat är det där gänget Brothas håller till, men det finns ännu inga uppgifter om vilka som ligger bakom eller är inblandade i skottlossningen.

Gänget Brothas har nyligen återuppstått efter att ha varit upplöst under 2016. Brothas har slagit sig ihop med andra grupperingar eftersom man motsätter sig gänget LTF, Loyal to familia, som de menar har spridit sig in på deras områden.

Polisen har upprättat visiteringszoner i stora delar av Köpenhamn och sedan mitten av augusti har flyg och helikoptrar patrullerat över staden på grund av alla gängskjutningar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.