Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Minst 30 döda i italienskt oväder

Det kraftiga oväder som de senaste dagarna har lamslagit Italien fortsätter att skörda offer. I utkanten av Palermo på Sicilien har nio personer hittats döda i ett översvämmat bostadshus, rapporterar den italienska nyhetsbyrån Ansa. Sammanlagt 30 personer bekräftas nu vara döda efter ovädret.

Bland offren i villan fanns även barn, enligt Ansa. Tre personer överlevde, två av dem då de lämnat huset för att gå ut och köpa sötsaker.

Ytterligare en man har omkommit i översvämningarna i Palermo, då bilen han färdades i tillsammans med en annan man översköljdes av vatten från floden San Leonardo. Medpassageraren lyckades rädda sig själv.

Sammanlagt har minst 30 personer bekräftats döda i det kraftiga oväder och ihållande regn som drabbat Italien den senaste veckan. Vattnet och blåsten tros också ha orsakat materiella skador för miljarder kronor.

Bland de hårdast drabbade områdena är Sicilien och den norditalienska hamnstaden Genua med omnejd. Den pittoreska fiskebyn Portofino utanför Genua är halvt avskuren från omvärlden sedan en väg kollapsat, vilket gör att den som vill ta sig dit eller därifrån är hänvisad till sjövägen.

I närbelägna Rapallo har lyxbåtar spolats upp på land. Bilder publicerade av italienska medier visar bråte och förödelse längs hamnpromenaden i den annars så idylliska badorten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.