Minst 10 döda vid explosion i galleria

ANNONS
|

De två explosioner som idag dödade minst 10 människoroch skadade minst 30 ska ha inträffat i en shoppinggalleria i den pakistanska miljonstaden Lahore.

Enligt den inledande rapporteringen i pakistansk tv orsakades den första explosionenav en generator, men myndigheterna uppgav senareatt det rörde sig om ett attentat.

–Det var en bombattack, säger Nayab Haider, talesperson för polisen i Punjabprovinsen.

Populärt område

Tidiga tv-bilder från platsen visar en rykande byggnad och flera bilvrak med krossade rutor. Senare uppgavs det att röken kom från en restaurang som höll på att byggas i gallerian. Enligt APvar den första bomben så stark att parkeringsplatsen utanför fylldes med glassplitter. Damm och rök täckte bilarna som stod parkerade utanför.

ANNONS

Restaurangen ligger i ett område där det finns flera marknadsplatser och affärer. Området kontrolleras av pakistansk militär, och det är främst militärer som bor i området.

Någon timme därefter inträffade en andra explosion i staden, enligt AFP. Initialt fanns inga uppgifter om att människor kommit till skada.

En del i en våg av attacker

Torsdagens bomber är bara en del av de blodiga attacker som utförts av pakistanska talibaner och andraterrorgrupper de senaste två veckorna. Än så länge har mer än 125 människor dött och hundratals skadats i attackvågorna.

IS är en av grupperna som tagit på sig skulden för flera blodiga attackerna. I en enda bombning förra veckan detonerade en IS-bomb i en moské som dödade 90 människor.

Även iLahore sprängdes en bomb så sent som förra veckan senast. Dådödades 14 personer.

ANNONS