Minst åtta döda i skjutningar på massagesalonger i Atlanta

Minst åtta personer har dödats i flera skjutningar i Atlantaområdet i den amerikanska delstaten Georgia. Minst två personer rapporteras vara skadade.

ANNONS
|

Den första skjutningen ska ha inträffat vid 22-tiden på tisdagen, svensk tid, på en massagesalong i nordöstra Atlanta. Fyra personer sköts då till döds, tre kvinnor och en man.

Mindre än en timme senare fick polis larm om ett misstänkt pågående rån på en annan massagesalong i en annan stadsdel. När de kom dit visade sig händelsen vara betydligt mer allvarlig än så.

– När polis anlände till platsen påträffades tre döda kvinnor som visade tydliga tecken på att ha skottskadats, uppger den lokala polisen på sin hemsida.

Kort därefter, fortfarande kvar på massagesalongen, fick samma poliser information om ytterligare en misstänkt skottlossning på andra sidan gatan. Också detta en massagesalong. De begav sig då dit, och hittade ytterligare en kvinna som skjutits till döds.

ANNONS

Med anledning av närheten i tid och rum, och att samtliga misstänkta brottsplatser är skönhets- och massagesalonger, hade polisen tidigt starka misstankar om att skjutningarna hängde ihop.

Misstänkt gripen efter biljakt

En misstänkt gärningsman greps under tisdagskvällen, lokal tid. Detta efter en biljakt ungefär 20 mil söder om Atlanta.

Enligt polisen ska den misstänkte mannen, som är 21 år gammal, ha setts på övervakningsbilder i närheten av skottlossningarna vid tiden för brotten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS