Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s finansminister Steve Mnuchin. Arkivbild.

Ministerbojkott hotar saudisk konferens

Storbritannien och USA överväger att bojkotta den internationella investeringskonferensen i Saudiarabien som svar på journalisten Jamal Khashoggis försvinnande. Men enligt Washington avvaktar USA resultatet av utredningen.

Diplomatiska källor uppger att Storbritanniens handelsminister Liam Fox och USA:s finansminister Steve Mnuchin kan ställa in sina besök vid elitkonferensen Future investment initiative i Riyad, rapporterar BBC.

Den republikanske senatorn Marco Rubio har i CNN:s "State of the Union" sagt att han anser att Mnuchin bör bojkotta evenemanget.

Vita husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow meddelade dock på söndagen i programmet "This Week" i ABC News att Mnuchin ännu inte fattat något beslut i frågan, och att han i dagsläget fortfarande planerar att delta i konferensen.

- Tillsammans med presidenten, i och med den pågående utredningen, kommer Mr Mnuchin att bestämma sig under veckan i takt med att ny information kommer fram, sade Kudlow.

Sedan tidigare har ett flertal sponsorer och mediebolag dragit sig ur konferensen. Och en rad företag har avbrutit investeringar och planerade affärer med Saudiarabien efter det misstänkta mordet på Washington Post-skribenten Khashoggi.

Turkiet har anklagat Saudiarabien för att ha dödat Khashoggi när han besökte landets konsulat i Istanbul. Saudiarabien tillbakavisar anklagelserna.