Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den före detta walesiska ministern Carl Sargeant. Arkivbild.

Minister anklagad för olämpligt beteende död

Den walesiska Labourministern Carl Sargeant har hittats död efter att ha anklagats för att ha betett sig olämpligt mot kvinnor. Det misstänkta självmordet skedde i spåren av kampanjen #metoo, som lett till att flera brittiska parlamentsledamöters beteenden har ifrågasatts.

Carl Sargeant skrev i ett uttalande att anklagelserna mot honom var "chockerande och skakande", bara dagar före sin död. Han begärde samtidigt att påståendena skulle utredas så att hans namn kunde rentvås, rapporterar The Telegraph.

Enligt Wales försteminister Carwyn Jones rör det sig om "en rad händelser", närmare bestämt olämpligt beteende som kvinnor vittnat om.

Sargeant stängdes av från sitt politiska uppdrag i samband med att Labour i fredags inledde en internutredning av anklagelserna. På söndagen hittades han död. Tvåbarnsfadern antas ha tagit sitt liv. Enligt polisen ligger inget brott bakom händelsen, skriver The Guardian.

För en vecka sedan avgick Storbritanniens försvarsminister Michael Fallon efter att ha anklagats för trakasserier, bland annat för att ha tafsat på en journalist. Efter kampanjen #metoo har flera brittiska parlamentsledamöters beteende ifrågasatts och premiärminister Theresa May har efterlyst hårdare regler.