Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Honey and Barry Sherman på den årliga välgörenhetsgalan United Jewish Appeal i Toronto, Kanada, 2010.  Bild: TT Nyhetsbyrån
Honey and Barry Sherman på den årliga välgörenhetsgalan United Jewish Appeal i Toronto, Kanada, 2010. Bild: TT Nyhetsbyrån

Miljardärer funna döda

Barry Scherman och hans fru Honey har hittats döda i källaren på sin herrgård i Toronto. De räknas som bland de rikaste i Kanada. Inget tyder på att de utsatts för inbrott, men en mordutredning har inletts.

Kanadensisk polis kom till parets herrgård i en välbärgad del av nordöstra Toronto till följd av ett "medicinskt larm", strax före lunchtid. Väl där hittades Barry Scherman och hans fru Honey avlidna i källaren.

Nu utreder polisen det mystiska dödsfallet som mord. Enligt utredare finns inga tecken på att det begåtts ett inbrott i fastigheten.

– Omständigheterna kring deras död tycks misstänkta och vi behandlar fallet på så sätt, sa polisen David Hopkinson, enligt The Guardian.

Herrgården låg ute till försäljning

Två kroppar täckta i filtar avlägsnades från hemmet och lastades in i en omärkt skåpbil på fredagskvällen. Fastigheten låg sedan tidigare ute för försäljning till ett värde av nästan 7 miljoner kanadensiska dollar, vilket motsvarar nästan 50 miljoner kronor.

Den framlidne Barry Sherman, 75, grundade det privatägda Apotex 1974. Företaget är i dag en av världens största generiska läkemedelstillverkare. Han gick avgick som vd under 2012, men satt kvar som ordförande för bolagets styrelse.

Forbes har uppskattat att Sherman var god för 3,2 miljarder amerikanska dollar, motsvarande 27 miljarder kronor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.