Militärchef: Inga ändringar för transpersoner

Militärchefen Joe Dunford meddelar att det inte kommer att bli några ändringar för transpersoner i USA:s militär efter presidentens, tillika överbefälhavarens, utspel. Än.

ANNONS
|

Donald Trump gick på onsdagen ut på sin favoritkanal Twitter och skrev att transsexuella inte kommer att tillåtas i några befattningar inom militären. Han hänvisade till att de medicinska kostnaderna skulle bli för stora.

Utspelet har mötts av kritik, både från lagstiftare inom Demokraterna och Republikanerna.

I ett brev som skickats till olika grenar inom militären, som Politico tagit del av, skriver Joe Dunford, som är chef över marinkåren:

"Jag vet att det finns frågor om gårdagens besked från presidenten om regelverket kring transpersoner. Det kommer inte att bli några ändringar av nuvarande regelverk tills presidentens beslut har tagits emot av försvarsministern och denne har utfärdat en implementeringsplan."

ANNONS

Samtidigt kommer Dunford med en pik mot Donald Trump.

"Under tiden, kommer vi att fortsätta att behandla all vår personal med respekt."

Antalet transpersoner i USA:s militär ligger på 1 320–6 630 av totalt 1,3 miljoner anställda, enligt en uppskattning från den försvarspolitiska tankesmedjan Rand Corporation. De medicinska kostnaderna för dem som vill ha könskorrigering skulle högst landa på 8,4 miljoner dollar, enligt organisationen.

TT

ANNONS