Många migranter fortsätter att ta sig till USA:s gräns mot Mexiko. Bilden är från ett tillfälligt boende i Texas.
Många migranter fortsätter att ta sig till USA:s gräns mot Mexiko. Bilden är från ett tillfälligt boende i Texas. Bild: Gregory Bull/AP/TT

Migrantbarn vittnar om trängsel och dålig mat

ANNONS

Trängsel, dålig mat, brist på rena kläder och depression drabbar ensamkommande barn som förs till tillfälliga boenden i USA, enligt 17 vittnesmål som lämnats in till domstol.

Barnen som vittnar är mellan 9 och 17 år och kommer från länder som Guatemala, Honduras och El Salvador. Vissa berättar att de har hållits i månader i tillfälliga akutboenden som den amerikanska regeringen ansvarar för.

"Maten är fruktansvärd", skriver en 13-årig flicka från Honduras. "I går fick vi hamburgare men jag kunde inte äta den eftersom brödet luktade illa. Jag äter bara isglass och juice eftersom det är den enda mat jag litar på."

ANNONS

Regeringen har snabbt fått uppföra boenden för att hantera en kraftig ökning av ensamkommande barn vid gränsen mellan USA och Mexiko. I nuläget är omkring 14 500 ensamkommande barn i händerna på USA:s hälso- och socialdepartement.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS